ANDROID

Android är ett operativsystem som hanterar alla funktioner i din telefon, från filhanteraren till kameran, sökningar på webben till att köpa musik. Det ger dig tillgång till över 500 000 program eller appar som kan få din telefon att klara nästan allt; shopping, navigation, spel eller kalendrar. Alla dessa appar finns tillgängliga i programaffären Google Play.


VILKEN ANDROID ÄR DU?

HTC Android

Direkta konkurrenter till Android är Windows phone och Apples iPhone OS och Android är till utseendet inte helt olikt dessa operativsystem. Android är framtaget för att fungera på mobiltelefoner med touchskärm. Operativsystemet utvecklas hela tiden med nya funktioner och ökad hastighet.
Förutom att ge dig flexibiliteten och möjligheten till att förpacka och bearbeta information, tjänster och underhållning med en knapptryckning så kan du välja mellan ett stort antal telefoner. Det finns smarta Android-mobiler från Samsung, Sony, HTC och LG bland andra. Det betyder att du kan få en Android-telefon som passar just dina behov i fråga om exempelvis skärmstorlek.
FÖRBÄTTRA DIN PRODUKT - LADDA NER PROGRAM

Android market

Du kan köra tredjepartsprogram som du kan köpa eller ladda ned från Google Play, en programaffär på nätet som du når från telefonen. En app är ett litet program som hjälper dig med en specifik uppgift. Det kan vara allt från en stämapparat till gitarren, ett planeringsprogram för bröllop, en elektronisk personlig tränare eller ett verktyg för att hålla koll på börskursen. Det bästa är att du kan ha hur många appar som helst och ladda ned flera med några enkla knapptryckningar. Eftersom det finns över 500 000 appar (och flera läggs till varje dag) så finns appar för mer eller mindre allting. Gå till Google Play på din Android-mobil och börja ladda ned appar. En stor del av dessa appar är gratis, men nu finns även betalappar.


» Tips på appar


» Google Play på webben
GRATIS UPPDATERINGAR

Android

Android förbättras löpande för att se till att din telefon är uppdaterad med de senaste innovationerna. Sedan 2008 har Android uppdaterats åtta gånger och nya uppdateringar lanseras regelbundet. Varje uppdatering av Android har fått namn efter kakor eller desserter. Några av varianterna är Donut, Cupcake eller den i skrivande stund senaste varianten: Android 4.2 Jelly Bean.
LÄS MER OM ANDROID